Lappset Toro

Interactief sportveld

Het interactieve sportveld Toro

De Lappset Toro is een kleurrijk en bijzonder sportveld. De traditionele doeltjes zijn vervangen voor 4 interactieve goals die verdeeld zijn over het veld. De goals met LED-verlichting en sensoren reageren als het doel geraakt wordt. Doordat er aan 4 zijden actief gespeeld wordt, is spelen op dit sportveld erg dynamisch. Je moet constant alle goals en tegenstanders in de gaten houden.
En met de Lappset Solar zijn je stroomkosten dankzij de zon nihil.

 • Geschikt voor gemeenten, onderwijsscholen, sportverenigingen en recreatie.
 • Ontwikkeld in samenwerking met hockeycoach Marc Lammers.
 • Actief bewegen, ook voor grote groepen.
 • Focus op mikken, tactiek en samenwerken.
 • Voor voetbal, hockey en ijshockey.

Daagt uit tot actief sporten

De Toro daagt de ‘iPad-generatie’ uit tot actief sporten. Minder bewegen gaat ten koste van gezondheid en vermindert de ontwikkeling van een goede motoriek. Alle Toro spellen hebben gemeen dat ze zeer actief zijn, geschikt voor groepen voetballers en (ijs)hockeyers en vrij interpreteerbaar. Met één druk op de knop kan gekozen worden voor verschillende spellen die allemaal zeer actief en verslavend leuk zijn! Spellen hebben verschillende levels die steeds moeilijker worden. Door het kleine veld is tactisch spel een must, het is een echte boost voor je techniek ontwikkeling. Met het Toro interactieve sportveld krijgen kinderen de ruimte om te sporten, ook als die ruimte beperkt beschikbaar is. Een paar afmetingen van Toro kun je zelfs als tijdelijke speelplek plaatsen.

Yalp Toro - Europarcs

Hoe werkt het
interactieve sportveld
Toro?

Toro in de recreatie

Trek ook meer bezoekers naar jouw onderneming door interactief spel. De Toro sluit zeer goed aan bij tieners, daagt uit tot samenspel met grote groepen tot wel 50 kids én de omzet op omliggende terrassen neemt toe.

 • Hoge intensiteit in gebruik.
 • Bij sommige ondernemers wordt iedere dag wel 10 uur non-stop gespeeld.
 • Stijgende omzet omliggende terrassen.
 • Spelinhoud die past bij jouw doelgroep
 • Er zijn vele spellen beschikbaar voor jonge kinderen, tieners of voor samenspel met families.
 • Interessant voor terugkerende bezoekers.

Toro bij sportclubs

De Toro wordt steeds vaker ingezet als serieuze sportfaciliteit voor sportclubs. Om van jeugdspelers professionals te maken moeten zij werken aan twee belangrijke vaardigheden. Ten eerste is het essentieel om constant vrij te staan – weten waar ze zich in de ruimte bewegen. En ten tweede moeten spelers snel zijn in de sprint van 3 tot 7 meter. Beide traint de Toro op prachtige wijze. Op de Toro hebben spelertjes veel balcontacten en trainen daardoor dus de balaanname en vooral ook handelingssnelheid, want op een klein speelveld is de tegenstander altijd in de buurt. Door de lage boarding worden spelers gedwongen de bal aan de grond te houden en kunnen ze nooit zonder nadenken de bal wegschieten. Daardoor gaat de snelheid omhoog.

Voormalig profvoetballer en Champions League winnaar René Tretschok vind de Toro zelfs een “gouden trainingsfaciliteit voor voetballertjes”.

Toro in het onderwijs

In het leven van een schoolgaand kind neemt het schoolplein een belangrijke plek in. Het is de plek om uit te razen na een dag rekenen en taal op school. Met de Toro kunnen kinderen hun energie helemaal kwijt. Zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs. De Toro kent spannende spellen die regelmatig aangevuld worden met nieuwe games. Juist de groep die niet uit zichzelf beweegt, wordt met de Toro verleid om toch in beweging te komen.

Toro in de openbare ruimte

De Toro draagt zeer veel bij aan beweegdoelstellingen in gemeenten. Het expertise centrum bewegingstechnologie deed onderzoek naar de beweegintensiteit van de Toro. De gemeten MET waarden van de verschillende Toro spellen liggen tussen de 6,8 en 8,3 MET. Dat is veel actiever dan fietsen (MET 4.0) of joggen (MET 7.0)! Juist de groep die niet uit zichzelf beweegt, wordt door de Toro toch verleid tot beweging. Zo is veel winst te behalen op gezondheid en leefbaarheid in wijken.

 • De Toro is voor iedereen: kinderen, jeugd en volwassenen. Samen bewegen verhoogt de sociale cohesie in een wijk.
 • Interactief spelen verveelt nooit!
 • Het plaatsen van uitdagend beweegaanbod in de wijk zorgt niet alleen voor een prachtige ontmoetingsplek, maar heeft ook als voordeel dat de jeugd uitgedaagd wordt tot sport, zonder dat ze eerst lid moeten worden van een sportvereniging.

Inclusief spelen (all-in)

Voor een toegankelijke speelplek zijn geen ingewikkelde aanpassingen in het ontwerp nodig die zich richten op minder validen. Wel vraagt het een specifieke manier van denken zodat het bewegen, beleven en ontmoeten voor en van jong en oud toegankelijk is. Onze motivatie is om iedereen samen te laten spelen en bewegen binnen zijn eigen niveau en mogelijkheden. Met verschillende spellen, niveaus en een vlakke speelvloer kan de Toro door iedereen bespeeld worden: door jong en oud, door valide en mindervalide en door gezond en ziek.

 • Rolstoel gebruiksvriendelijk.
 • Samenspel wordt gestimuleerd.
 • Jong en oud, met of zonder handicap kan meedoen.

Ontwikkeld vanuit het gedachtegoed van Marc Lammers

De Toro is ontwikkeld vanuit het gedachtegoed van én samen met oud-hockeybondscoach Marc Lammers die bekend staat om zijn innovaties. Waar hij vroeger zelf op straat voetbalde of hockeyde, constateerde hij dat kinderen opeens achter de Wii zaten. Minder bewegen gaat ten koste van gezondheid en vermindert de ontwikkeling van een goede motoriek. Yalp ontwikkelde samen met Marc Lammers een interactief sportveld waarop kinderen de ruimte krijgen om te sporten, ook als die ruimte beperkt beschikbaar is: de Toro.

Technische informatie en kwaliteit

Iedere Toro kan verbonden worden met het internet. De internetconnectie maakt het mogelijk als beheerder het volume in te stellen, aan/uittijden te regelen en spelstatistieken uit te lezen. De netvoeding van de Toro is dubbel is geïsoleerd om de elektrische veiligheid te waarborgen. De Toro werkt op een veilige lage spanning van 15 Volt. Het gemiddelde energieverbruik is slechts 70 Watt. De Toro heeft vele tests succesvol doorstaan. Zo is er succesvol getest op bestendigheid tegen zware klappen (1000 keer 50 kg), temperatuurverschillen (35°C tot +85°C) en trilling.

 • 100% Nederlands design en productie
 • Geschikt voor indoor en outdoor
 • Vandalismebestendig
 • NEN-1176 (norm speeltoestellen)
 • NEN-EN 15312 (norm sportproducten)
 • Beheer en statistieken via internet

Onze kwaliteit, service en garantie
Onze ontwerp service

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.