Lappset Fono

Interactieve DJ-tafel

De eerste interactieve outdoor DJ-tafel Fono

De Lappset Fono speelt in op interesses van de jeugd zoals het gebruik van smartphones, het luisteren en delen van muziek en het rondhangen met vrienden. Het gebruik is simpel: leg een telefoon die muziek afspeelt op de DJ-tafel en het geluid wordt door de Fono versterkt overgenomen. Daarna kan muziek worden gemixt en effecten worden toegevoegd. De DJ-tafel blijft actueel, want jongeren brengen telkens hun eigen muziek mee op hun telefoon. En met de Lappset Solar zijn je stroomkosten dankzij de zon nihil.

 • Geschikt voor gemeenten, voortgezet onderwijsscholen en recreatie.
 • Stimuleert positieve ontmoeting tussen jongeren. Activiteit bieden = einde overlast.
 • Uitbreiding tot volledige JOP mogelijk met dansvloer en banken met afdak.
 • Design-editie voor groenere omgeving beschikbaar.

DJ’en met je smartphone

Een echte DJ heeft altijd publiek nodig en een dansende menigte heeft altijd een DJ nodig die goede muziek draait. De Fono is dan ook uit te breiden naar een JOP met overkappingselementen, een dansvloer, skatebaan, sportkooien of basketbalvelden en straatmeubilair. Daarmee wordt een brede groep jeugd aangesproken.

<p>Hoe werkt de outdoor DJ-tafel<br />
<strong>Fono?</strong></p>

Hoe werkt de outdoor DJ-tafel
Fono?

Zo werkt de DJ-tafel

Gebruik van de Fono is simpel. Leg je telefoon op de DJ-tafel en de muziek wordt direct en live versterkt. Voeg effecten toe aan de muziek die ook gebruikt worden door professionele dj’s, zoals een delay of filter. De DJ-tafel bevat vier kanalen om te mixen (twee live kanalen vanaf de telefoon en twee kanalen met opgeslagen loops).

 • Pitch Filter hoge en lage tonen afwisselend weg.
 • Loop Neem 10 seconden van de muziek op en speel deze herhaaldelijk af.
 • Scratch Beweeg de platen heen en weer waardoor een krassend geluid ontstaat.
 • Delay Creëer herhaling van hetzelfde nummer, met een kleine vertraging.
 • Crossfader Regel de balans tussen de twee kanalen.

Fono in de openbare ruimte

Je kunt je ergeren aan rondhangende jeugd. Je kunt deze doelgroep ook positief benaderen en gebruik maken van wat ze echt bezighoudt; namelijk muziek, internet en de mobiele telefoon. De DJ-tafel Fono daagt de jeugd uit om sociale contacten op te doen en hun muzikale creativiteit te delen met anderen. Positioneer de DJ-tafel naast skate, parkour of ander urban sports park en je krijgt een breed gedragen sportplek voor iedereen.

De Fono is een DJ-ontmoetingsplek die jongeren, die de speeltuin ontgroeid zijn, wat te doen geeft. Interactief spelen draagt bij aan de sociale cohesie in wijken én draagt bij aan een actieve leefstijl. Al onze toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende designs, zodat ze qua uitstraling in iedere wijk passen.

Fono in het voortgezet onderwijs

Als school kun je met de Fono een plek creëren waar studenten kunnen samenkomen en vanaf hun smartphone muziek kunnen afspelen en mixen. Het ROC van Twente tovert bijvoorbeeld met behulp van deze outdoor DJ-tafel de huidige rookplek om. Muziek in plaats van een sigaret dus!

Indien je de DJ-tafel op een openbaar toegankelijke plek plaatst, is deze ook te gebruiken voor buurtbewoners.

Fono in de recreatie

De Fono is een DJ-ontmoetingsplek die jongeren, die de speeltuin ontgroeid zijn, wat te doen geeft. Zo bereik je de tieners die nog met hun ouders op vakantie gaan. Er zijn vakantieparken die speciaal voor deze doelgroep 12+ de toestellen wat verscholen op het park hebben geplaatst. Opgroeiende tieners willen immers ‘chillen’ en ‘nieuwe vrienden ontmoeten’, zonder dat ouders over hun schouders meekijken. De DJ-tafel kan qua design en samenstelling worden aangepast naar jullie eigen stijl en branding.

Red Dot design Award

De Fono won in 2014 de felbegeerde Red Dot design award. Het ontwerp werd gekozen uit meer dan 4.800 inzendingen uit 53 landen. Yalp staat met de DJ-tafel Fono in het rijtje van nationale en internationale eerdere Red Dot winnaars als Apple, BMW, Nike, Auping en Philips. De Red Dot is de grootste internationale designprijs ter wereld.

Verplaatsbare of tijdelijke plekken

Of je nu een stadsplein hebt wat je niet het hele jaar kunt gebruiken of een braakliggend terrein waarvoor je een tijdelijke invulling zoekt, het feit is dat je je ruimte niet optimaal benut. En dat is jammer. Want hoe leuk zou het zijn om daar te sporten of te spelen?

Bij Yalp is het mogelijk speel- en sportplekken zo te maken dat ze geheel verplaatsbaar zijn. En dan hebben we het over zowel de toestellen als de betonnen stelconplaten! De Fono kan tijdelijk op jouw plein, grasveld of andere vlakke ondergrond staan. Lees meer >

 

Technische informatie en kwaliteit

Iedere Fono kan verbonden worden met het internet. De internetconnectie maakt het mogelijk als beheerder om het maximale volume in te stellen, aan/uittijden te regelen en spelstatistieken uit te lezen. Al het geluid is op de gebruiker gericht, waardoor het omgevingsgeluid minimaal is. De Fono is verkrijgbaar in enkele voorgedefinieerde ontwerpen en zijn op maat samen te stellen uit losse elementen. De betonnen tafel is de basis. Daaraan voeg je zelf één of meerdere banken, zitstangen of een dansvloer toe. De techniek in de DJ-tafel is gebaseerd op een geavanceerde, door Yalp gepatenteerde overbrengingstechniek die het geluid versterkt. Het geluidsniveau blijft voor de omgeving beperkt, door de doordachte vorm van de tafel die het geluid naar de gebruiker richt. De touch-panelen van de Fono bestaan uit een slagvaste kunststof, met geïntegreerde printplaat, met daarop tweekleuren LED’s.

 • 100% Nederlands design en productie
 • Geschikt voor indoor en outdoor
 • Vandalismebestendig
 • Weerbestendig
 • Volume en tijden vooraf instelbaar
 • Bijbehorende dansvloer en meubilair

Onze kwaliteit, service en garantie
Onze ontwerp service

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.