Educatie en spelen

Hoe kun je bewegend leren op het schoolplein?

Veel scholen leveren beweegtijd in om extra leertijd te creëren terwijl bewegen juist het rendement van de leertijd versterkt. De hersenen maken door extra beweging extra cellen aan, waardoor leerstof sneller wordt opgenomen.

Bewegend leren op het schoolplein met Memo

De Lappset Memo is een interactief speeltoestel dat aansluit bij onderwijsstof in het basisonderwijs. Het staat boordevol rekensommen, een alfabetspel, taalspellen en 500 quizvragen over bijvoorbeeld verkeer, biologie en voeding. Een rekenspel op dit interactieve speeltoestel kan ondertussen een officiële rekenmethode vervangen. Dit concept het Memo Outdoor Classroom. Het blijft in de eerste plaats een erg leuk speeltoestel dat kinderen lekker laat rennen. Maar kinderen steken er met de Memo Outdoor Classroom ook echt lesmateriaal van op.

Wist je dat de Memo al op meer dan 100 schoolpleinen in binnen- en buitenland staat? Behalve rekenvragen kun je ook klokkijken, rekenen met buitenlands geld en binair rekenen. Zo kun je de Memo laten aansluiten bij je leerstof. De kracht is dat kinderen eigenlijk niet in de gaten hebben dat ze aan het leren zijn. Voor hun gevoel zijn ze buiten aan het spelen.

Leermethodieken

Yalp zocht contact met docenten en bestudeerde leermethodieken in Finland, Verenigde Staten en Nederland om tot een verantwoord onderwijskundig product te komen. Een groot pluspunt is dat kinderen het samen kunnen spelen. Ze leren veel van het overleggen om tot een oplossing te kunnen komen.

In samenwerking met de Stichting Méér Muziek in de Klas is een concept ontwikkeld waarmee kinderen buiten op een innovatieve manier leren muziek te lezen, op het juiste moment mee te doen met de muziek en om zelf muziek te maken. Met dezelfde educatieve leerlijnen als de muzieklessen in de klas. Met de Memo wordt muziekles buiten voor het onderwijs nog leuker en makkelijker. En dat is precies waar de Memo voor ontwikkeld is: educatie in combinatie met buiten bewegen.

De Lappset Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. De bediening van de Memo-spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te swipen worden er spellen gespeeld. Je moet dus tussen de palen heen en weer bewegen en ondertussen leer je. Zo is de naam Memo ontstaan: MEmory-MOvement, bewegend leren.

Samenwerking met Quest Junior

Kun je oranje worden door het eten van wortels? Kan een dier links- of rechtspotig zijn? Kun je aan twee dingen tegelijk denken?

Het interactieve speeltoestel Memo staat boordevol rekensommen, een alfabetspel en 500 quizvragen. Alle quizvragen zijn bedacht door het populair-wetenschappelijke magazine Quest. Door de samenwerking met Quest Junior krijg je de Memo nu mét lesbrief en maatschappelijke quizvragen met thema’s als cultuur, gezondheid, normen en waarden.

Lees meer over de Quest Memo

Memo in de praktijk

Pedagogisch Coach Marga van der Veen: “Met de Memo sluit je aan bij de natuurlijke drang tot leren van kinderen. Door buiten een rijke speel/leer omgeving te creëren kunnen kinderen actief en betrokken leren vanuit spel. Het is een hele mooie combinatie van taal, rekenen en buiten bewegen. Als docent kun je bewust het aanbod verzorgen, bijvoorbeeld door specifiek een module over vermenigvuldigen aan te zetten. De kinderen kunnen  ‘spelen’ en zo zelfstandig de materie ontdekken en automatiseren. De opbouw in niveaus (levels) draagt er aan bij dat iedereen op maat wordt uitgedaagd en succeservaringen opgedaan worden. Kinderen kunnen bovendien samenwerken en van elkaar leren. Daar ben ik erg enthousiast over!”.

Goed om te weten:

  • De Memo combineert spelen en leren.
  •  Er komen constant nieuwe educatieve spellen bij.
  • Op de Memo kunnen grote groepen kinderen tegelijkertijd spelen.
  • Oneindige mogelijkheden als rekenen, taal, geschiedenis en quizzen.
  • De Memo bevordert de leerprestaties.
  • Kinderen kunnen zich ook nog eens fysiek en sociaal ontwikkelen.
Yalp Memo - educatie

Bewegend leren

op het schoolplein

“Wij stimuleren digitalisering en door de reken- en taal spellen op de Memo past dit toestel erg goed op het schoolplein"

Bewegend leren met de Sona dans- en beweegboog

De interactieve Lappset Sona is een aantrekkelijke eyecatcher voor schoolpleinen. Het toestel daagt groep 1 tot en met 8 uit met fungames zoals danswedstrijden of het snel afleggen van een parcours. Tegelijkertijd heeft de Sona een educatief aspect. Kinderen leren in het Chinees tellen van 1 tot 10, moeten codereeksen onthouden of sommen oplossen.

Goed om te weten

  • De Sona is geschikt voor onder- en bovenbouw.
  • De Sona blijft lang leuk! Doordat Yalp nieuwe spellen ontwikkelt blijft de Sona uitdagend.
  • De Sona zorgt met de muziek, in combinatie met spelende kinderen, voor een geweldig leuke sfeer op het schoolplein.

Educatie op het schoolplein met onze interactieve speeltoestellen.

Catalogus zien?

klik hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.