Yalp Memo
De Yalp Memo interactieve spelpilaren
Lees meerDe Yalp Memo is een interactief speeltoestel dat aansluit bij onderwijsstof in het basisonderwijs. Het staat boordevol rekensommen, een alfabetspel, taalspellen en 500 quizvragen over bijvoorbeeld verkeer, biologie en voeding. Een rekenspel op de Yalp Memo kan een officiële rekenmethode natuurlijk niet vervangen. Het blijft in de eerste plaats een erg leuk speeltoestel dat kinderen lekker laat rennen. Toch steken kinderen er wel veel van op en het speeltoestel kan zelfs ingezet worden tijdens de officiële les.
Wist je dat de Yalp Memo al op meer dan 100 schoolpleinen in binnen- en buitenland staat? Behalve rekenvragen kun je ook klokkijken, rekenen met buitenlands geld en binair rekenen. Zo kun je de Yalp Memo laten aansluiten bij je leerstof. De kracht is dat kinderen eigenlijk niet in de gaten hebben dat ze aan het leren zijn. Voor hun gevoel zijn ze buiten aan het spelen
Yalp zocht contact met docenten en bestudeerde leermethodieken in Finland, Verenigde Staten en Nederland om tot een verantwoord onderwijskundig product te komen. Een groot pluspunt is dat kinderen het samen kunnen spelen. Ze leren veel van het overleggen om tot een oplossing te kunnen komen.
In samenwerking met de Stichting Méér Muziek in de Klas is een concept ontwikkeld waarmee kinderen buiten op een innovatieve manier leren muziek te lezen, op het juiste moment mee te doen met de muziek en om zelf muziek te maken. Met dezelfde educatieve leerlijnen als de muzieklessen in de klas. Met de Yalp Memo wordt muziekles buiten voor het onderwijs nog leuker en makkelijker. En dat is precies waar de Yalp Memo voor ontwikkeld is: educatie in combinatie met buiten bewegen.
De Yalp Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. De bediening van de Yalp Memo-spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te swipen worden er spellen gespeeld. Je moet dus tussen de palen heen en weer bewegen en ondertussen leer je. Zo is de naam Memo ontstaan: MEmory-MOvement, bewegend leren.
Kun je oranje worden door het eten van wortels? Kan een dier links- of rechtspotig zijn? Kun je aan twee dingen tegelijk denken?
Het interactieve speeltoestel Yalp Memo staat boordevol rekensommen, een alfabetspel en 500 quizvragen. Alle quizvragen zijn bedacht door het populair-wetenschappelijke magazine Quest. Door de samenwerking met Quest Junior krijg je de Yalp Memo nu mét lesbrief en maatschappelijke quizvragen met thema’s als cultuur, gezondheid, normen en waarden.
Pedagogisch Coach Marga van der Veen: “Met de Memo sluit je aan bij de natuurlijke drang tot leren van kinderen. Door buiten een rijke speel/leer omgeving te creëren kunnen kinderen actief en betrokken leren vanuit spel. Het is een hele mooie combinatie van taal, rekenen en buiten bewegen. Als docent kun je bewust het aanbod verzorgen, bijvoorbeeld door specifiek een module over vermenigvuldigen aan te zetten. De kinderen kunnen ‘spelen’ en zo zelfstandig de materie ontdekken en automatiseren. De opbouw in niveaus (levels) draagt er aan bij dat iedereen op maat wordt uitgedaagd en succeservaringen opgedaan worden. Kinderen kunnen bovendien samenwerken en van elkaar leren. Daar ben ik erg enthousiast over!”.
Goed om te weten:
“Wij stimuleren digitalisering en door de reken- en taal spellen op de Yalp Memo past dit toestel erg goed op het schoolplein"
De interactieve Yalp Sona is een aantrekkelijke eyecatcher voor schoolpleinen. Het toestel daagt groep 1 tot en met 8 uit met fungames zoals danswedstrijden of het snel afleggen van een parcours. Tegelijkertijd heeft de Yalp Sona een educatief aspect. Kinderen leren in het Chinees tellen van 1 tot 10, moeten codereeksen onthouden of sommen oplossen.
Goed om te weten
Ervaringen
Bekijk deze educatieve schoolpleinen
Wil je een offerte aanvragen, een bestelling doorgeven of graag eerst even met ons sparren over de mogelijkheden? Vul dan onderstaande gegevens in en vermeld je wens in het opmerkingenveld. We nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.