Dash Parkour

Dash parkour freerunning

Dash freerunning: het ultieme gevoel van vrijheid

‘Een stad zonder urban scene is een stad zonder toekomst voor jongeren!’ Urban sportplekken voor jeugd en jongvolwassenen zijn enorm populair. Met name freerunning in de openbare ruimte is een groeiende sport.

Dash Parkour is ontworpen voor veilige training in openbare ruimtes, conform EN16899. Bedacht vanuit de cultuur en filosofie van freerunning.

Urban freerunning sportplek met toegevoegde waarde

Dash Parkour biedt een veilige training in openbare ruimtes. Dash Parkour is multifunctioneel en heeft een design dat past in een stoere urban scene. Freerunners, van beginner tot professional, voelen zich er direct thuis en kunnen er intuïtief en veilig trainen. Met Dash Parkour maak je een urban sport plek die van toegevoegde waarde is voor de buurt en voor je gemeente.

  • Een sportplek waar deze snel groeiende groep sporters veilig kan trainen. Op toestellen die ontworpen zijn om veilig te sporten en te spelen in de openbare ruimte.
  • Een ontmoetingsplek waar ook andere jeugd met deze positieve manier van bewegen in contact kan komen. En waar ze elkaar kunnen stimuleren om in beweging te komen en van elkaar kunnen leren.
  • Een openbare plek waar deze vorm van urban culture kan bloeien. Met alle voordelen die hierbij horen!

Dash Parkour freerunning: door en voor freerunners

De toestellen en de diverse standaard lay-outs van Dash zijn ontwikkeld in samenwerking met freerun professionals van de Freerun Academy in Finland en 5 bekende Nederlandse freerunners. Dash  is ontwikkeld met het doel: uitdaging op een veilige, professionele en multifunctionele freerunopstelling.
Dash Parkour biedt uitdaging voor zowel de beginnende als de professionele freerunner. Wist je dat professionele freerunners zelfs zo enthousiast zijn over Dash dat ze met ons samenwerken? Ze kunnen clinics komen geven en op diverse andere manieren ondersteunen bij de activatie van jouw park.

Workshops in de wijk
Starten met freerunnen? Ook in de wijk geven onze partners demonstraties, bieden een trainingsprogramma voor de jeugd, kennismakingslessen of leiden lokaal instructeurs op. Een positieve kennismaking met freerunning en parkour stimuleert om de sport ook zelfstandig te gaan beoefenen.

Dash Parkour past in een urban omgeving

De looks van Dash Parkour – zoals te zien in het freerunpark in Den Haag – zijn onderscheidend en sluiten goed aan bij een urban-omgeving. Zoals de graphic ‘Dame du Lac’, een onder freerunners bekend iconisch monument, berucht om zijn gevaarlijke en toch verleidelijke vormen.  Door het bijzondere design en de kleurstellingen krijgt het freerunpark een arty uitstraling:  “You think you buy a parkour field but what you get is a piece of art”.

De producten van Dash Parkour zijn ontworpen en getest in samenwerking met professionele freerunners. Door het toepassen van schuine vlakken kunnen de freerunners meer met ‘foot placement’ spelen. Hierdoor kunnen ze hun freeruntechnieken veel beter trainen dan bij andere freerunparken. Op elk detail is gelet, zoals handgrepen, oppervlakken en balken in verschillende groottes. Het aantal functies wordt hierdoor vermenigvuldigd en dat maakt het uitdagend voor iedereen.

Brochure Dash Parkour

Download hier de uitgebreide brochure over de Dash Parkour toestellen van Lappset.

Download brochure

Freerunnen met Dash Parkour

in Naaldwijk

Wat onderscheidt Dash Parkour van andere freerunparken?

Er zijn meer dan 36 verschillende toestellen die per stuk afwijkend en vernieuwend zijn. Mede door het toepassen van schuine vlakken. Dit maakt Dash Parkour het meest veelzijdige en functionele parkour – productassortiment van deze tijd.
De toestellen en de diverse standaard lay-outs van Dash zijn ontwikkeld voor en door freerun professionals. Naast 8 reeds uitgebalanceerde parken zijn er 8 modules die toegespitst zijn op bepaalde functies. In totaal zijn er 36 objecten waarmee je je eigen park modulair kunt opbouwen en dus aanpassen naar de wensen van de freerunners in jouw gemeente.

Kwaliteit
Het design van Dash is begin 2019 gepatenteerd. Dash is goedgekeurd door de TUV conform EN16899. De Europese Norm EN16889 geeft de veiligheidseisen waaraan Parkour toestellen dienen te voldoen.
We zijn trots op onze duurzame Dash Parkour parken en geven dan ook vol vertrouwen 10 jaar garantie op het materiaal.

Verplaatsbare of tijdelijke plekken

Of je nu een stadsplein hebt wat je niet het hele jaar kunt gebruiken of een braakliggend terrein waarvoor je een tijdelijke invulling zoekt, het feit is dat je je ruimte niet optimaal benut. En dat is jammer. Want hoe leuk zou het zijn om daar te sporten of te spelen?

Bij Yalp is het mogelijk speel- en sportplekken zo te maken dat ze geheel verplaatsbaar zijn. En dan hebben we het over zowel de toestellen als de betonplaten! De enige voorwaarde is een vlakke ondergrond. Dit kan ook met Dash Parkour parken! Lees meer over verplaatsbare of tijdelijke plekken >

Download brochure

Succesvol Dash Parkour in Den Haag

‘Een stad zonder urban scene is een stad zonder toekomst voor jongeren!’ Steeds meer jongeren herkennen zich in de vrijheid van het bewegen in de openbare ruimte. Freerunners zijn altijd op zoek naar locaties waar ze op een prettige manier andere jongeren met de sport in contact kunnen laten komen. Vanuit de scene is er dan ook steeds meer vraag naar veilige locaties om te trainen.

Het eerste Dash Parkour staat in Den Haag, in de wijk Houtwijk, stadsdeel Loosduinen. Een wereldprimeur! Het is het eerste Dash Parkour park ter wereld. Met dank aan buurtbewoners. Zij wilden graag een freerunpark op een locatie in hun buurt.
Meer over Dash Parkour in Den Haag

Het succes van het
eerste Dash parkour
in Den Haag

KENNISBANK: BLOG

Wat zijn nu eigenlijk de concrete voordelen van een Dash Parkour freerunlocatie in je stad? En is freerunning wel veilig? Kom er alles over te weten in deze blog.

Uitdagend tikkertje spelen met CHASE TAG

CHASE TAG is een variant binnen Dash Parkour. Met CHASE TAG breng je het traditionele tikkertje naar next level!  Door de intrigerende en uitdagende omgeving van parkour equipment combineer je freerunnen met tikkertje. Bij CHASE TAG staan de elementen dichter op elkaar dan op een parkour plek. De techniek van het bewegen is hier belangrijker dan rennen.

Tikkertje ontwikkelt het vermogen van spelers om te reageren op de bewegingen en acties van hun medespelers. Een cruciale vaardigheid in tal van andere sporten. Door de specifieke setup van CHASE TAG worden de spelers uitgedaagd om hun fysieke grenzen in snelheid, wendbaarheid, evenwicht op te zoeken.

Bekijk CHASE TAG in de online productcatalogus

Tag - DASH - Lappset

Uitdagend
met CHASE TAG

We zijn de enige partij in Nederland die freerun parken realiseren die volledig voldoen aan de veiligheidsnormering!

Wat als een freerunner een park in jouw gemeente wil?

Stel: een freerunner meld zich bij jouw gemeente omdat hij graag een freerun park wil. Hoe pak je dat dan aan? Bij Yalp hebben we veel ervaring in dit soort trajecten. We werken hierin samen met bekende freerunners, die ervaring hebben in het aanleggen van parken. Zij staan klaar om de freerunners in de omgeving te helpen vinden en zo een breder draagvlak voor het plan te creëren. Ze kunnen clinics komen geven en op diverse andere manieren ondersteunen bij de activatie van jouw park.

Yalp is al meer dan 40 jaar actief op de Nederlandse markt en heeft bij vele gemeenten sport- en speeltoestellen geplaatst. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het inrichten van openbare ruimten en het begeleiden van participatietrajecten. Yalp brengt gemeenten en burgers bij elkaar.

Yalp & Openbare ruimte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.