Uw beleef- of beweegtuin inrichten
met Olga Commandeur en Yalp

 Beweegaanleidingen (o.a. voetfiets)   Ook groeninrichting (beleeftuin)    80% van de tuinen dementiegeoriënteerd   
 Persoonlijk adviestraject    Opening door BN-er/vitaliteitscoach Olga Commandeur

*** Zorgvraag voor kinderen? Klik hier...

Bij Yalp leggen wij beleeftuinen aan met focus op de tuin, met daarin beweegaanleidingen die passen bij het niveau van somatische cliënten en dementerenden. In de praktijk betekent dit, dat 80% van onze tuinen inmiddels dementiegeoriënteerd is. Onze tuinen hebben gemeen dat er naast beweging, de zintuigen geprikkeld worden met geluid, muziek, geur of natuur. Regelmatig worden onze projecten geïnitieerd door zorgorganisaties (ook fysiotherapeuten) en uitgevoerd met betrokkenheid van gemeenten. Bereidheid van gemeenten ligt er met name als er onder toezicht van een professional wordt bewogen (=bewezen gebruik na een investering). Alle Yalp beweegtuinen worden aangelegd in samenwerking met de expertise van BN-er Olga Commandeur en onze adviseur Mario Hofman, die zich full-time richt op dit segment. 

Inspirerend zorgaanbod in beeld

reehorst-55611eaf.jpg
De Reehorst Reeuwijk

De Reehorst in Reeuwijk biedt verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en dagbesteding. De bewegingstuin is een mooie toevoeging voor de Reehorst. 

Beweegpark-Finland.jpg
Beweegtuin, Finland

In Finland worden beweegtuinen gebruikt door de bewoners van zorginstellingen, maar ook door kinderen. Een investering 1 euro in preventieve beweging, resulteert in 10 euro kostenreductie. Aldus het National Institute for Health and Welfare in Finland.

Beleeftuin voor ouderen in Terborgh
Beweeg-, beleef-, en oefentuin Azora, Terborg

Losstaande beweegtoestellen langs de looproute in de tuin van verpleeg- en revalidatiecentrum Azora in Terborg.

CuraMare-locatie-Nieuw-Rijsenburgh-2.jpg
Opening beweegtuin door Olga Commandeur

Olga Commandeur verzorgt openingen waarbij mensen samen in beweging komen. Zo kent u haar vanuit het programma Nederland in Beweging op Omroep MAX.

Beweegtuin ouderen Zorgcentrum Heeg
Beweegtuin Zorggroep Tellens, Heeg

Dit beweegtoestel met 15 plekken om oefeningen te doen is onderdeel van de beweeg- en beleeftuin in Heeg.

Beweegtuin-Beneden-Leeuwen.jpg
Beweegtuin Beneden Leeuwen

Olga Commandeur verzorgt openingen en trainingen bij de beweegtuinen van Yalp, zoals hier in Beneden Leeuwen.

Indoor-beweegtuin-Zorggroep-Hof-en-Hiem.jpg
Zorggroep Hof en Hiem

De toestellen zijn robuust genoeg om invloeden in de buitenruimte te weerstaan, maar zorggroep Hof en Hiem koos voor een indoor beweegtuin.

Ouderen beweging bij Zorgcentrum Elizabeth Breda
Stichting Elisabeth Overakker, Breda

Overakker is een kleinschalig woonzorgcentrum die gespecialiseerd is in zorg voor ouderen die slechtziend of blind zijn.

Ouderen in beweging Elizabeth Breda
Stichting Elisabeth, Overakker, Breda

De beweegtuin is een aanvulling op de activiteiten en dagbesteding voor de eigen bewoners, maar is ook toegankelijk voor mensen uit de wijk IJpelaar.

Beweegtuin-ontwerp.jpg
Ontwerp met losstaande elementen

Het ervaren ontwerpteam van Yalp kan u helpen met een inrichting van een buitenruimte die mensen uitnodigt om te bewegen.

Beweegtuin-ontwerp3.jpg
Ontwerp met groot combitoestel en losstaande elementen

De losstaande elementen in combinatie met een groot toestel, zorgen voor een volledig beweegaanbod waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Achterin de beweegtuin bevindt zich een belevingspad.

Ouderenzorg: waarom investeren in een beweegtuin?

De kracht van beweegpleinen is de ongedwongen manier van bewegen. Tegelijkertijd laat iedere oefening zich direct vertalen naar het beter functioneren in het dagelijks leven. Het over een loophelling wandelen verbetert bijvoorbeeld de balans, versoepelt de enkelgewrichten, versterkt de beenspieren en brengt daarmee het valrisico in het dagelijks leven omlaag.

Veel ouderen hebben door hun leeftijd, alsmede door lichamelijke en psychische gebreken een begrenzing in hun beweegmogelijkheden. Vaak is het echter zo dat er nog veel winst te behalen is met een gepast aanbod.

Lees meer over de aanleg van een beweegtuin...

Olga%20Commandeur.jpg

86% tot 96% van ouderen beweegt te weinig             75% hiervan is inactief
50% komt slechts 1 keer per week buiten          10% zelfs nooit.

Feiten, de noodzaak van een beweegtuin

Ouderenzorg: succesvol van start met Olga Commandeur

Wij leggen niet zomaar een mooi ontworpen beweegtuin aan. Nee!

Wij helpen u graag met een succesvolle start van uw beweegtuin. Beleef een spectaculair openingsmoment door Olga Commandeur en leer in een training voor uw zorgpersoneel meer dan 100 oefeningen die passen bij het ouder wordende lichaam.

Lees hier meer...

Olga%20Commandeur%20beweegtuin.jpg
speeltoestel%20gehandicapt.jpg
Samen spelen: kinderen met een zorgvraag

Yalp ontwerpt speelplekken waarbij specifiek rekening wordt gehouden met kinderen met een beperking. Dit ontwerpprincipe noemen we 'All-in'. De insteek is altijd dat jong en oud, valide en mindervalide naar hartenlust met elkaar kunnen samenspelen.

Buiten spelen moet vanzelf gaan. Lees hier meer over onbeperkt spelen met een beperking...

 

 

Vraag GRATIS informatie aan over inrichting van een beleef- of beweegtuin van Yalp.

Plezier in beweging staat centraal in de tuinen van Yalp. Bent u op zoek naar een totaalconcept waarin naast beweging de zintuigen geprikkeld worden met geluid, muziek, geur of natuur? Of een losstaand beweegtoestel?

Onze accountmanager Health Care is u graag van dienst. Vul het contactformulier in of bel: +31 (0) 547 289 410

Kunnen wij u helpen?

Wat is de som van 4 en 7?
 
Hierbij geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.