Onderwijs

Ontwerp schoolpleinen stichting AMOS

De Amsterdamse Oecumenische Scholengroep (AMOS) biedt passend onderwijs aan 7.500 leerlingen. Hun ambitie is om alle leerlingen het best mogelijke onderwijs te bieden dat past bij elk individueel kind. Een mooi doel dat ze aangaan met 750 collega’s verdeeld over 33 locaties in Amsterdam. Bij passend onderwijs hoort ook een educatief en fijn schoolplein. Voor zes AMOS scholen hebben wij een pleinontwerp gemaakt dat we in 2023 en 2024 realiseren. Deze pleinen zijn hét voorbeeld dat vergroenen én uitdaging in sport en spel samengaan.

Op deze pagina geven we je alvast een voorproefje van de ontwerpen van de pleinen. Deze zes scholen van stichting AMOS krijgen een gaaf nieuw groen schoolplein:

  1. IKC Frankendael
  2. BS Frankendael
  3. Oranje Nassauschool
  4. BS de Capelle
  5. De Driemaster
  6. Ichthusschool
<p>Bekijk de <strong>zes</strong> pleinontwerpen!</p>

Bekijk de zes pleinontwerpen!

Ondanks een andere ligging, grootte en ontwerp komen er op elk schoolplein verschillende zone’s en vergroening terug. Elk schoolplein wordt verdeeld in drie zones.

  1. Rust/ontmoeten
  2. Sport
  3. Spel

Schoolplein IKC Frankendael

IKC Frankendael is een Intergraal Kind Centrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar in de Transvaalbuurt van Amsterdam. Zoals elk schoolplein is dit schoolplein ook verdeeld in drie zones. Bij het rustgedeelte komen picknickbankjes, moestafels en veel groen, waarom? Een groene omgeving zorgt voor positieve energie! In het sportgedeelte komt het interactieve sportveld Toro, een speelveld met vier doeltjes. En op het speelgedeelte staat binnenkort een uitdagend Clover speeltoestel. Om de fantasie van kinderen nog meer te prikkelen, komen er op de tegels pleinplakkers. Zo beleven ze nog meer speelplezier.

Basischool Frankendael

Op basisschool Frankendael maakt ieder kind zijn talenten waar! In het ontwerp van dit nieuwe schoolplein is er gekozen om meer bomen en planten te plaatsen, dit omdat het bijdraagt aan positieve energie bij kinderen. Op het schoolplein komt er een gedeelte om te ontmoeten/rusten met bankjes, een speelgedeelte met Flora speeltoestellen en een sportveldje waar kinderen bijvoorbeeld kunnen voetballen. Ook zijn er pleinplakker te vinden, pleinplakkers dragen bij aan de fantasie van kinderen. Zo kunnen zij straks op dit schoolplein nog meer speelplezier beleven!

 

Schoolplein de Capelle

De Capelle is een school die zich bevindt op een kruispunt van vier wijken waardoor het een echte buurtschool is. Het nieuwe schoolplein is straks een stuk natuurlijker, er worden namelijk veel bomen en planten geplaatst! Het ontwerp van dit schoolplein zit boordevol sport- en speelwaarden. Verschillende Clover toestellen waaronder het gave speelschip, uitdagende sporttoestellen zoals Ace Arena Fourplay en Parkour zijn straks op dit vernieuwde schoolplein te vinden. Ook komt er een plek waar je kan ontmoeten/rusten. Zo kunnen kinderen zelf kiezen hoe ze de tijd in hun pauzes willen besteden.

 

Schoolplein Oranje Nassauschool

De Oranje Nassauschool is een kleinschalige school, midden in Amsterdam-Noord, waar kinderen thuiskomen! Tijdens dit ontwerp is er gekozen om veel natuur aan het schoolplein toe te voegen. Een natuurlijke omgeving draagt bij aan de optimale ontwikkeling van een kind. Ook pleinplakkers die de fantasie van kinderen op weg helpt zijn een goede toevoeging. Kinderen kunnen hier na de realisatie voetballen in de Ace Arena, klimmen en klauteren door het Flora toestel of heerlijk uitrusten op de verschillende zitbankjes. Een plein voor sport- en speelplezier maar ook een fijne plek voor rust.

Schoolplein De Driemaster

De Driemaster staat voor: de leerlingen, de ouders en de leerkrachten. Tijdens het ontwerp is er gekozen voor een groenere omgeving. Op dit schoolplein kunnen kinderen na de realisatie freerunnen op de parkourtoestellen, spelen op het Clover speeltoestel of relaxen op de rustige plekjes op het plein. Tijdens het ontwerp is er ook gedacht aan pleinplakkers, pleinplakkers zijn perfect als ondersteuning van de fantasie van kinderen of kunnen helpen met het spelen van een spel.

Schoolplein Ichthusschool

Bij de Ichthusschool is plezier in leren erg belangrijk, hierdoor worden kinderen gemotiveerd om lekker te werken. Op dit vernieuwde schoolplein zijn veel natuurlijke elementen toegevoegd, zoals bomen en planten. Daarnaast zijn er Flora– en Clover speeltoestellen te vinden, een gedeelte waar je kan freerunnen op parkourtoestellen en een gedeelte waar je heerlijk kan rusten. Hierdoor krijgen kinderen de keuze wat ze in de pauzes willen doen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.