Blog: Ben Admiraal:
Durf als bedrijf over jezelf te lachen

Een vriend van mij had een film gemaakt voor de bruiloft van zijn broer met daarin interviews van familie en vrienden die allemaal iets moois zeiden over het bruidspaar. Serieus en stil keken we naar deze persoonlijke mooie video totdat plotseling een gekke Spanjaard in beeld kwam met een enorme schaterende lach. In een mum van tijd schoot iedereen in de lach en zelf kwam ik ook niet meer bij.

 

ben_admiraal2.jpg

De hele bruiloft werd er over het filmpje gepraat, met name over die gekke Spanjaard en het had een relativerende vrolijke impact op het feest. Ik dacht toen gelijk: “ik wil ook zo’n filmpje maken”! Ik installeerde movie maker op mijn computer, wat een gaaf programma is dat trouwens, en ik ging thuis aan de slag.

Het monteren was gelukkig eenvoudiger dan ik dacht en in twee avonden had ik een leuke video gemaakt over Yalp, net op tijd voor onze personeelsbijeenkomst. Nadat ik op deze bijeenkomst alle financiële cijfers gepresenteerd had, liet ik vol trots mijn zelf gemonteerde video zien. Zouden ze het leuk vinden? Zouden ze het waarderen?

Het werd een groot succes. Iedereen schoot in de lach. “Dit is leuk, dit moeten we delen met onze klanten”, zei Rob Sauer onze accountmanager. Hmm…daar had ik de video niet voor gemaakt, maar waarom ook niet, dacht ik toen. Er is niets mis mee om een beetje om jezelf te kunnen lachen.

Nee eigenlijk is dat heel goed. Humor zorgt voor relativering en ontspanning en die zijn nodig om goede prestaties neer te zetten. De boog kan niet altijd gespannen staan! Humor verlaagt de stress, het ontspant en laat op een leuke manier zien, waar je mee bezig bent. Nieuwsgierig geworden naar mijn filmpje? Klik dan hier.

 

Durf als bedrijf over jezelf te lachen

Ga terug