De meerwaarde van stagiaires

Wij zoeken nog stagetoppers voor de periode februari tot juli!

Bekijk alle stagevacatures hier!

Vol verwachting

In mijn net aangeschafte donkerblauwe stageblazer zat ik in de trein naar Hengelo, op weg naar mijn stageadres. Ik zal dat gevoel nooit vergeten, de opwinding en de spanning tijdens de aanvang van mijn vroegere stage. Hoe zal het in het echt zijn, straks denken ze dat ik alles al weet, wat verwachten ze precies van mij?! Maar vooral leuk, ik heb er zin in en ik ben benieuwd hoe het in de praktijk zal zijn!

Hier moet ik nog wel eens aan terugdenken als ik de stagiaires bij Yalp zie binnenkomen, vol verwachting en soms vanzelfsprekend ook een beetje nerveus. Dat gevoel herken ik en het stemt mij vrolijk, stagiaires brengen vrijwel altijd iets nieuws, nieuwe ideeën, nieuwe energie en in veel gevallen voegen ze echt waarde toe aan onze organisatie.

stagiaires-df8e8f6c.jpg
Onderdeel van onze bedrijfsprocessen

Bij Yalp werken we al meerdere jaren met stagiaires, op dit moment zijn het er zelfs acht. Dat is best veel voor een bedrijf met een totaal personeelsbestand van achtendertig. De reden dat er veel studenten bij ons stage lopen zijn de goede ervaringen die wij hebben met de inzet van deze jonge studenten. Wij geven ze veel verantwoordelijkheid, vertrouwen ze veel werkzaamheden toe en de werkzaamheden die zij uitvoeren dragen ook echt bij aan onze bedrijfsdoelen.

Zo proberen bijvoorbeeld de sales stagiaires afspraken te maken voor onze accountmanagers, te onderzoeken welke mensen bij de verschillende gemeenten verantwoordelijk zijn voor speel- en sporttoestellen, het maken van offertes en het na bellen van klanten, met andere woorden ze zijn echt onderdeel van onze bedrijfsprocessen. Van de stagiaires krijg ik te horen dat ze dat vooral heel leuk vinden, echt ergens aan bij te dragen en het gevoel te hebben van waarde te zijn. Daarnaast waarderen ze de mogelijkheden die ze krijgen om echt praktijkervaring op te doen en de daarbij komende hulp en ondersteuning die ze krijgen van de medewerkers bij Yalp. 

Stage Marketing Yalp
Transformatie

Zelf geniet ik enorm van de transformatie die meerdere studenten bij ons meemaken tijdens hun stageperiode. Vaak wordt deze periode afgesloten met ons eindejaars- of schoolfeest en dan zie je vaak een enorm verschil tussen hoe een stagiaire is binnengekomen en hoe hij of zij deze periode afsluit. Hun zelfvertrouwen is vaak enorm gegroeid, ze weten beter wat ze willen doordat ze nu echt hebben meegelopen in een bedrijf en daarnaast voelen ze zich echt onderdeel van de collega's bij Yalp.

Daarnaast is het voor mij ook een perfecte manier om talentvolle studenten in de praktijk mee te maken. Wij hebben een aantal maanden de tijd om te ervaren of iemand geschikt is om bij Yalp te werken in de toekomst. Het is dan ook al meerdere malen voorgekomen dat wij een stagiaire een arbeidscontract hebben kunnen aanbieden. Deze studenten hebben dan zo'n goede indruk achtergelaten dat wij ze er graag bij willen hebben.

Tosti apparaat als bedankje!

De stagiaires zelf zijn ook vaak erg enthousiast. Ze vullen een korte vragenlijst in na hun vertrek waarin ze de plus- en verbeterpunten kunnen aangeven over hun stageperiode. Daaruit blijkt vrijwel altijd dankbaarheid en tevredenheid over hun stageperiode bij Yalp. Als blijk van waardering zijn wij al eens verrast met een tosti apparaat, heerlijke traktaties en leuke berichten. De ervaringen van de stagiaires vertellen zich voort en dit vertaalt zich weer terug in aanvragen van nieuwe stagiaires waardoor wij kwalitatief, goede en leuke nieuwe stageaanvragen binnen krijgen.

Stage product ontwerpen Yalp

Vriendelijke groet,

Irmgard Admiraal
Human Resources Yalp

Ga terug