Buiten spelen moet vanzelf gaan. Ook voor mensen met een beperking! Let's Play!

"Kom we gaan buitenspelen”  is iets wat ik dagelijks hoor met een zoon van 7 en een dochter van 3. Beide zijn ze helemaal gek van alle beleving die er maar buiten te vinden is. Van een toffe speeltuin met alle verschillende speelwaarden (jaja pa werkt bij een speeltoestellen maker) tot een simpele speelbult waar ze met het skatebord en zitfiets vanaf kunnen. Of een gave interactieve speelmuur waarop ze alle verschillende soort ballen kunnen gooien en schieten. Alles vinden ze geweldig!

Doordat ik al enkele jaren meeloop in de wereld van spelen, sport en bewegen in de buitenruimte waarin de laatste jaren als specialist in gezondheidszorginstellingen herken ik inmiddels ook verschillende doelgroepen hierin. Van jong tot oud en van motorisch vaardig tot mensen met een beperking. Mede hierdoor is voor mij zelf ook de intrinsieke motivatie ontstaan om met name voor de jongeren en ouderen met een lichamelijke of geestelijke beperking aandacht te hebben om de buitenruimtes goed in te richten. Een buitenruimte die uitdaagt en uitnodigt om te kunnen spelen, sporten, bewegen en ontmoeten op zijn of haar niveau. Of het nou een speeltuin, beweegtuin, revalidatietuin of ontmoetingsplek is.

Inclusive play

Dagelijks haal ik mijn plezier uit het ontwerpen van plekken waarbij specifiek rekening wordt gehouden met mensen met een beperking. Het ontwerpprincipe waar ik samen met een grote groep enthousiaste collega’s verantwoordelijk voor ben noemen we 'All-in'. De insteek is altijd dat jong en oud, valide en mindervalide naar hartenlust met elkaar kunnen spelen. Aanpassingen die gedaan worden voor toegankelijkheid van de speelplek en bespeelbaarheid van de toestellen vallen aan de buitenkant niet op. Binnen Yalp hebben we inmiddels een expertise ontwikkeld op het gebied van vormgeven van deze plekken. Mijn missie is dan ook 

Buiten spelen moet vanzelf gaan. Ook voor mensen met een beperking! Let's Play! - Mario Hofman

Wil je meer weten over een All-in speeltuin, revalidatietuin of ontmoetingsplek? Neem dan contact met mij op. 
Mario.hofman@yalp.nl
+ 316 51072552

Dit blog is geschreven door:
Mario Hofman

mario-39aed292.jpg

Ga terug

Reacties

Laat ook een reactie achter