Krajicek Foundation vs. Yalp

De Krajicek Foundation zet zich in om jeugd in aandachtswijken te motiveren om een gezonde leefstijl te ontwikkelen door buiten te spelen. Kinderen die regelmatig buiten sporten en spelen, zijn vrolijker, gezonder en ontwikkelen sneller hun talenten. Voor ruim 220.000 kinderen in Nederland is buiten spelen en sporten niet vanzelfsprekend. De Krajicek Foundation legt daarom Playgrounds aan waar kinderen dicht bij huis een sociaal veilige plek hebben waar ze kunnen sporten, spelen en nieuwe dingen kunnen ontdekken.

Het is ook een fijne plek waar je vriendjes kunt maken en ontmoeten. Een prachtig initiatief waar Yalp natuurlijk achter staat. We werken dan ook met plezier al jaren samen met de Krajicek Foundation en leveren toestellen die kinderen uitdagen en motorische en sociale ontwikkeling stimuleren. Alles voor groots plezier bij kinderen. Met trots delen we de Krajicek Playgrounds waar je onze speel- en sporttoestellen kunt vinden.

Boswinkel Enschede

De Krajicek playground aan de Boswinkel is extra bijzonder doordat we deze plek in 1 dag hebben neergezet met alle Yalp collega’s. Daarnaast hebben we in samenwerking met het Mulier Instituut onderzoek gedaan naar de leefbaarheid in de wijk, voor en na de komst van deze Krajicek Playground. Met een interactieve Sutu, Toro en Memo, een calisthenics sportveld, ouderen beweegroute, freerun parkour en natuurlijke speeltoestellen uit onze Flora lijn kunnen buurtbewoners van jong tot oud met plezier bewegen.

Lees hier de uitslag van het Mulier onderzoek

De gemeente Enschede verzorgt op de Boswinkel playground wekelijkse activiteiten mede georganiseerd vanuit het ROC Twente, waarbij Sport en Bewegen leerlingen helpen en stagepunten ontvangen. De beste stagiaires maken kans op een scholarship van de Krajicek Foundation.

"We willen kinderen steeds meer buiten lesgeven, dus dit past perfect bij onze ontwikkeling als school. Moet je kijken wat we kinderen nu te bieden hebben. Dit gun je toch ieder kind?"

Corbulopark Leidschendam-Voorburg

Binnen de wijk Voorburg-Noord was er behoefte aan een sport en ontmoetingsruimte voor jongeren en volwassenen. Deze wijk is een aandachtwijk voor de gemeente omdat mensen in deze wijk minder geld te besteden hebben aan sport. De plek bestaat nu uit een sportveld met interactieve Sutu voetbalmuur,een freerun-parkour, bootcamp toestellen, basketbalveld en de Sona dans- en beweegboog. Zo is er voor alle leeftijden genoeg te doen. Door de samenwerking met Krajicek Foundation krijgen kinderen in de buurt kans om trainingen te volgen op deze mooie plek in Voorburg. De Krajicek Foundation wil gelijke kansen voor alle kinderen om dichtbij in een sociaal veilige omgeving, minimaal 1 uur per dag te bewegen.

Meer over deze Krajicek Playound

De Hoogte Groningen

Het ontwerp liegt er niet om, Krajicek Playground de Hoogte in Groningen krijgt een super toffe vernieuwde speel-/sportplek! Met een multifunctioneel sportveld, outdoor fitness toestellen, de interactieve Toro en de Sona wordt het een speelplek vol met speel-, sportwaarden en plezier! In het najaar van 2023 wordt de vernieuwde Krajicek Playground heropend.

De Poppenhare Coevorden

De playground in Coevorden is de eerste Krajicek Playground van Drenthe en maakt onderdeel uit van de speeltuin Poppenhare. Tijdens het ontwerp van de renovatie is er ingezet op meer spelmogelijkheden voor een breder publiek. Naast een compleet nieuw voetbalveld is de Poppenhare ook voorzien van een kabelbaan, een klimrek en de interactieve spelzone Memo!

“Onze droom is dat ieder kind sociaal veilig en sportief opgroeit. De realiteit is echter dat Nederlandse kinderen wereldkampioen stilzitten zijn. Ruim 80 procent haalt de dagelijkse beweegnorm van 1 uur matig intensief bewegen niet. Wij willen dat onze playgrounds het vitale hart van de wijk zijn. Plekken waar verschillende doelgroepen vaker en meer divers kunnen bewegen. En waar verschillende beweegvormen aan bod komen met goede (professionele) begeleiding.” Daarin hebben natuurlijk de buurtsportcoaches, voorheen Jongerenwerk Coevorden, een belangrijke rol. “Samen met de buurt- en speeltuinvereniging gaan wij van de Poppenhare het vitale hart van de wijk maken!”, aldus buurtsportcoach Youri Vendrig.

Hondiusplein Den Haag

De allereerste Krajicek playground werd gerealiseerd aan het Hondiusplein in Den Haag. Na 25 jaar heeft het in 2022 een flinke opknapbeurt gekregen. Er is meer ruimte om te sporten, meer groen en meer ruimte om elkaar te ontmoeten. Het is een sportieve ontmoetingsplek geworden waar buurtbewoners, en in het bijzonder kinderen en jongeren, gemotiveerd worden om regelmatig te sporten en te bewegen o.a. onder de rode Sona dans- en beweegboog.

Meerzicht Zoetermeer

Voor de invulling van de playground in Zoetermeer hebben buurtbewoners en gebruikers intensief meegedacht. De bestaande sport-/speelplek is in 2023 volledig opgeknapt en uitgebreid met Dash freerunning parcours en een 3×3 basketbalveld. Wijkbewoners dachten mee over het nieuwe ontwerp van de Playground. Door de nieuwe, in hoogte verstelbare baskets is het sportveld door nog veel meer mensen te gebruiken. Zo creëerden wij samen met de Krajicek Foundation een sportieve ontmoetingsplek voor de hele buurt.

Wijkwethouder Ter Laak: “De renovatie van de Playground past heel goed bij de wijkontwikkeling voor Meerzicht. De playground bied niet alleen sportieve uitdagingen, maar er is ook een plek voor mensen uit de wijk om elkaar te kunnen ontmoeten. Voor kinderen, jongeren en ook voor ouders. Meerzicht heeft hier nog jaren plezier van.”  Tijdens de feestelijke heropening van de Playground konden buurtbewoners de Playground gelijk uitproberen. Vereniging Parkour Disciplines verzorgde een clinic freerunnen en Basketbal met Impact gaf een clinic 3×3 basketbal. Sportcity sloot deze geweldige middag af met een sportieve bootcamp les.

Oranjeplein Den Haag

Op 4 oktober 2023 heropende de Krajicek Playground Oranjeplein in Den Haag. Het Oranjeplein heeft zich onderverdeeld in een 3×3 basketbalveld met een in hoogte verstelbare basket, zodat ook rolstoelgebruikers kunnen basketballen. Het voetbalveldje is voorzien van nieuwe doelen, nieuwe wanden en kunstgras met belijning voor zowel voetbal als mini-tennis. Inclusief spelen wordt steeds belangrijker. De nieuwe speeltuin is zo ingericht dat kinderen met én zonder beperking altijd samen kunnen spelen. Omwonenden hebben met de vernieuwde playground en sportieve ontmoetingswijk gekregen. Het vergroot de leefbaarheid in de buurt en kinderen en jongeren krijgen de kans om het beste uit zichzelf te halen. De playground ligt naast een bassischool, de schoolkinderen zijn in hun pauzes vaak op de playground te vinden!

 

Reigerbos Amsterdam

De playground aan het Reigerbos ligt naast het lr. Lely Lyceum en is een groot succes. Het ontwerp is bedacht en geschetst door de leerlingen zelf. Buurtbewoners van jong tot oud met verschillende interesses kunnen sportief aan de slag. Er is ruimte voor basketballen, voetballen in de Toro, krachttraining op de calisthenics toestellen en freerunnen op het Dash parkour.

Niet alleen de school maakt gebruik van de Krajicek Playground, ook zijn er diverse andere maatschappelijke buurt- en sportorganisaties actief, zoals SCIANDRI, Jeugdtennis Amsterdam Zuidoost, F.C. Lesley Boys en de Warriors. Zo is er voor iedereen wel wat te doen.

“Wij geloven echt in de kracht van de buurt. Je moet het samen doen. Daarom bieden wij jongeren ook de kans om zich te ontwikkelen tot rolmodel.”

Seedorfplein Almere

Ook de playground aan het Seedorfplein heeft een make-over gekregen, waardoor er een nog bredere doelgroep aangesproken wordt. Wethouder Sport Maaike Veeningen en Gerlinde van Raalte van de Krajicek Foundation openden de playground samen met de buurtbewoners. De playground is volledig gerenoveerd en uitgebreid met een interactieve Urban Dance Ground, Dash freerunning parcours, een 3×3 basketbalveld en een teqball tafel. De renovatie was mogelijk doordat de gemeente een plan heeft ingediend voor het project ‘The Outdoor Generation’. Dit project transformeert de Krajicek Foundation bestaande Krajicek Playgrounds, met als doel buitenspelen aantrekkelijk, uitdagend en interactief te maken voor iedereen in de buurt. De vernieuwde Playground biedt niet alleen sportieve uitdagingen, maar het is ook een toffe plek waar mensen uit de wijk kunnen komen om elkaar te ontmoeten.

 

Westerpark Tilburg

Krajicek Playground Westerpark is één van de populairste Playgrounds in Tilburg. De vernieuwde speelplek wordt in het najaar van 2023 heropend. Het wordt een plek met nog meer mogelijkheden. Waar jong en oud kunnen spelen, bewegen, ontdekken en elkaar kan ontmoeten. In het ontwerp zitten verschillende Dash Parkour toestellen. Met Dash toestellen kunnen kinderen zich op hun eigen manier uitdagen doormiddel van freerun oefeningen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe we dat samen kunnen doen? Schrijf je in! Door je voorkeuren door te geven kunnen we je gerichter op de hoogte houden over jouw interesses.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met het invullen geef ik Yalp toestemming om mij e-mailberichten over bedrijfs- of productupdates te sturen. Yalp heeft een privacybeleid dat in overeenstemming is met de nieuwe AVG-wetgeving.