Bereik kinderen, jongeren én ouderen.
Met Yalp naar een gezonde gemeente.

 Van inrichtingsplan tot aanleg   Groot aanbod speel- en sporttoestellen   Bijdrage aan sociale cohesie en fitheid  
 Generaties samenbrengen    ZEER succesvol in tientallen gemeenten

Een gezonde omgeving voor kinderen, jongeren, volwassenen en zelfs voor senioren heeft een positieve invloed op de leefbaarheid in wijken. Juist de groep die niet uit zichzelf beweegt, kan met een goede speelruimte gestimuleerd worden om toch in beweging te komen en naar buiten te gaan. Om daar te sporten en andere mensen te ontmoeten. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je de gemeente zo inrichten dat de sport- en spelinrichting gezondheid stimuleert? Wat is een inspirerende inrichting van de openbare ruimte? Hieronder enkele door Yalp gerealiseerde voorbeelden.

 

Inspirerende openbare ruimte - trends en voorbeelden:

Gemeente Den Haag, interactief spelen. Bereik ook kinderen en jeugd, die weinig buiten speelt. In deze digitaliserende wereld hebben de schommels en glijbanen concurrentie van Minecraft, AngryBirds en Pokémon Go. Interactief spel maakt gebruik van de grote interesse van kinderen in gamen en moderne technologie, maar combineert dit met actief buiten spelen. Verkrijgbaar in verschillende (neutrale) kleurstellingen. Lees hier meer over deze interactieve oplossingen...

Gemeente Rotterdam, urban sportplek bootcamp. Breng (jong)volwassenen in beweging. Moest men vroeger nog speciaal naar de sportschool om te kunnen trainen, tegenwoordig is er naast deze sportschool voldoende aanbod van professionele toestellen in de openbare ruimte. Lees hier meer over de bootcamp mogelijkheden...

Gemeente Harderwijk, Flora productlijn. Kwaliteitsproducten zonder scheurvorming. Laarzen aan en spelen maar! In de wijken is er soms weinig natuur aanwezig in de leefomgeving van kinderen. Lees hier meer over onze natuurlijk productlijn...

Jongerenontmoetingsplek met WiFi HotSpot in de Gemeente Rotterdam. Lees meer over deze jongerenplek..

 

Yalp specialist in ontwerp speelplekken voor mindervaliden. Iedereen: met én zonder beperking kan meespelen. Meer over spelen met een beperking...

bootcamppark op strand Kijkduin: urban trendsport Bootcamp, die de jeugd uitdaagt tot meer beweging. Ik wil meer weten over Bootcamp.

Meer inspiratie:
(klik op de pijltjes of afbeelding in de fotoslider voor meer informatie)

Speelplek Gemeente Amsterdam Austriastraat
Maria Austriastraat, Amsterdam
Gemeente%20Zwolle%20%284%29-4d3f24e3.jpg
Bachlaan, JOGG gemeente Zwolle
ravensparks_hellevoetsluis-ff573ce8.jpg

Bootcamp Hellevoetsluis

Sutu Court Gemeente Zwolle
Stilohal, JOGG gemeente Zwolle
Freerunning-amsterdam-cfa81c80.jpg
Wibautstraat, gemeente Amsterdam (Urban Sportweek)
Interactief-speeltoestel-Den-haag-c938dcd7.jpg
OBS Houtwijk en CBS De Eshof, gemeente Den Haag
boskalis-header-a2c475b0.jpg
Royal Boskalis Westminster N.V., Papendrecht
Sona Gemeente Enschede
Winkelcentrum Deppenbroek, gemeente Enschede
naamloos1-45b0dcbe.jpg
Ontwerp openbare ruimte

De ontwerpers bij Yalp tekenen dagelijks ontmoetingsplekken in de openbare ruimte, van schets tot realiseerbaar ontwerp.
Meer over onze werkwijze...

Beweegplein-af104b0f.jpg
Ontwerp openbare ruimte

De ontwerpers bij Yalp tekenen dagelijks ontmoetingsplekken in de openbare ruimte, van schets tot realiseerbaar ontwerp.
Meer over onze werkwijze...

special_16-8b1c34e4.jpg
Ontwerp openbare ruimte

De ontwerpers bij Yalp tekenen dagelijks ontmoetingsplekken in de openbare ruimte, van schets tot realiseerbaar ontwerp.
Meer over onze werkwijze...

Cuijk_slider_picture-caaa07e9.jpg
Jan van Cuijkstraat, gemeente Cuijk


Waarom investeren? Economische en sociale winst door sport en spel

Tijdens hun jeugd leren kinderen wat gezond gedrag is. Als gemeente heeft u een grote invloed op het beweeggedrag van kinderen, met de speelruimte die u hen biedt. Gebrek aan speelruimte of vaste sportelementen zorgt namelijk mede voor gebrek aan beweging. Het omgekeerde geldt ook. Want met genoeg inspirerende speel- en sportplekken bereikt u veel!

  • Wist u dat... zelfs een succesvolle onderwijsloopbaan wordt gelinkt aan genoeg bewegen?

  • Wist u dat... sport en spel generaties kan samenbrengen?
  • Wist u dat... de aanwezigheid van een speelplek een positief effect heeft op de waarde van huizen?

  • En wist u dat... elke pond die wordt geïnvesteerd in spelen ongeveer 1,5 pond oplevert (Play England, 2010)?

Een goed ingerichte speelplek heeft op de lange termijn een positieve invloed op ziektekosten in de wijk, zorgt voor sociale cohesie en leidt zelfs tot het bereiken van een hoger opleidings- en inkomensniveau.

 

 

Bernadette%20Michels-f89d082b.jpg
"Ik gun het de ouderen dat ze via jongeren in contact blijven met de buitenwereld. Tegelijkertijd gun ik het de jongeren dat ze advies kunnen krijgen van mensen die het leven hebben geleefd."
Bernadette Michels - Wijkmanager
calisthenics.jpg


Zorg dat u deze trend niet mist: urban sports

Yalp is in Nederland urban sport specialist en realiseerde grootschalige projecten in de gemeente Den Haag, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Zwolle, bij de Rijkerswoerdseplassen in Elst, bij de Universiteit Utrecht en Twente en bij HealthCity-vestigingen in Amstelveen en Hoofddorp.

Urban sportplekken voor jeugd en volwassenen schieten als paddenstoelen uit de grond. Zorg dat u deze trend niet mist! Skate, freerunning, bootcamp, calisthenics en fitness in de openbare ruimte blijven immens populair.

Download hier GRATIS de urban sports brochure...

 

 

 

KPN WiFi HotSpot in de openbare ruimte

Voor jongeren is WiFi zo langzamerhand een eerste levensbehoefte. Veel steden hebben de ambitie om het centrum voor deze doelgroep van gratis WiFi te voorzien. De aanleg en het onderhoud van zo’n netwerk is echter geen gesneden koek en veel gemeenten zitten met dezelfde vragen.

Yalp komt nu in samenwerking met KPN met de oplossing: een jongerenplek waarop een veilige en snelle WiFi HotSpot beschikbaar is.

Lees meer over de WiFi HotSpots...

 

WiFi%20openbare%20ruimte.jpg

Op zoek naar een glijbaan? Schommel? Klimtoestel?
Bekijk hier onze digitale sport- en speeltoestellencatalogus

Regel het met burgerinitiatieven

Als gemeente is de kans groot u de openbare ruimte meer en meer teruggeeft aan uw inwoners. Hebben inwoners in uw gemeente plannen voor een sportvoorziening voor de hangjongeren, een beweegtuin voor senioren of een toegankelijke speelplek voor mindervalide kinderen? Wij brengen gemeenten en burgers samen! Geef de contactgegevens van Yalp +31 (0) 547 289 410 door aan uw burgers.

Door inwoners te helpen bij het aanleveren van een kansrijk en onderbouwd burgerinitiatief hoeft u deze alleen nog maar te beoordelen.
Lees hier alles over het burgerinitiatief...

 

Sutu Gemeente Hengelo
Johan%20Molenkamp-24724a0a.jpg
"Mijn ervaring met Yalp is bijzonder positief. Ze leveren mooie producten en verzorgen desgewenst het hele traject van ontwerp tot en met plaatsing. Ook de service en de contacten met accountmanagers zijn uitstekend te noemen."
Johan Molenkamp - gemeente den Haag

 

Wij doen niet
wat de klant vraagt

Gek? Nee hoor. Wij doen niet wat u vraagt, maar proberen de vraag achter de vraag te achterhalen. Yalp denkt altijd nét dat beetje anders en gaat op zoek naar de oplossing die het beste past in uw wijk.

Van A tot Z.
Onze accountmanagers zijn experts op gebied van sport en spel in de openbare ruimte. Of het nu gaat over normen (attractiebesluit), veiligheid, de inrichting van een speelplek of financiële vraagstukken. Wij leveren service met een ontwerp op maat voor uw speelplek, advies over inrichting, de montage van de toestellen, onderhoud of inspectie.

Ons adviestraject is gratis en vrijblijvend. Echt? Ja! Bel ons maar eens: +31 (0)547 289 410

 

 

 

JA!
Vertel mij meer over inrichting van de openbare ruimte.

Yalp linkt spelen aan het samenbrengen van generaties, bereiken van jongeren, het creëren van kansen bij kinderen met een leerachterstand, spel voor mindervaliden en de winst die ouderen kunnen behalen voor beweging. Wij helpen u graag op weg naar een gezonde stad, boordevol speelruimte die een alle leeftijden en doelgroepen uitdagen.

Er staan maar liefst 40 Yalpers klaar om u te helpen.
Vul het contactformulier in of bel: +31 (0) 547 289 410

Vraag stellen of GRATIS informatie aanvragen: